Hypeocratie

Uitgesteld

Een blanke, in een gekleurde wereld

Uitgesteld

Basiscursus Ubuntu in de aanbieding

Basiscursus UbuntuEen paar weken geleden kregen HCC-leden de kans het boek Basiscursus Ubuntu met korting aan te schaffen. Een leuke korting, want in plaats van € 19,95 kostte het boek maar € 14,95. Dat is geen verkeerde prijs, zeker niet als je het vergelijkt met de prijs van een beetje computertijdschrift.

Bij Computerboek.nl is de aanbieding nu ook beschikbaar voor niet-HCC leden.  De Basiscursus Ubuntu is gebaseerd op Ubuntu 8.04 LTS, de versie die nog tot 2011 wordt ondersteund.

3 comments to Basiscursus Ubuntu in de aanbieding

 • Harry Harmsen

  Wat levert het boek ‘Basiscursus’ méér op dan ‘Probleemloos overstappen op Linux’ 2007?
  Dat laatste boek heb ik namelijk, en het eerste wil ik wel aanschaffen, maar als ik de inhoudsopgave bekijk lijkt mij dat het weinig nieuws oplevert. Klopt dat?
  Alvast dank voor een reactie.

 • Jan Stedehouder

  De doelgroep van Probleemloos overstappen op Linux bestaat uit ervaren Windowsgebruikers die het wel prima vinden de handen vuil te maken. De doelgroep van de Basiscursus bestaat uit wat minder ervaren computergebruikers die op zich wel de sprong naar Ubuntu willen maken (er wordt immers genoeg over geschreven) en gewoon aan de slag willen. De Basiscursus gaat dan ook wat minder diep in op bijvoorbeeld het gebruik van de commandoregel.
  Dus, als ik het moet omschrijven: voor bezitters van de Basiscursus is het wel interessant om daarna Probleemloos overstappen op Linux aan te schaffen, maar omgekeerd is dat niet zo. Tenzij je iemand in de omgeving een plezier wil doen ;-)

 • Hij is ook te koop bij Computer Collectief in Amsterdam.
  Ik heb hem daar gekocht voor mijn Vader.
  Tot 22 mei voor 14,95.
  Zie http://www.comcol.nl/detail/59402.htm
  Hij is ook te bestellen en wordt dan opgestuurd.

Fragmenten

"Fragmenten" is mijn persoonlijke website, de plek waar ik schrijf over de projecten en thema's waar ik bij betrokken ben, de boeken waar ik aan werk. In mijn leven probeer ik vast te houden aan wat in Psalmen 34:12 staat: "Wie is de man die lust heeft in het leven, die genoeg dagen liefheeft om het goede te zien?". Of het nu gaat om open ICT, digitale geletterdheid, interculturalisatie, of geloof en spiritualiteit, ik wil er mee bezig zijn om het goede te zien. Dat vereist soms, vaak wellicht, een scherp doordringen tot de kern van de zaak, een kritische beschouwing, het wegblazen van stof en slingers.