Hypeocratie

Uitgesteld

Een blanke, in een gekleurde wereld

Uitgesteld

Problemen met OpenSourceLearning en Ruminations

Helaas. De webserver waar zowel OpenSourceLearning als Ruminations on the Digital Realm werden gehost blijkt te zijn gekraakt. Ik zie in veel te veel mappen rare bestanden staan en de Ruminations site was al gehacked.

Ik neem nu even geen risico’s meer. Beide site re-directen nu naar deze website. Deze site staat op een andere server en lijkt -vooralsnog- veilig.

Update: de Open Trends nieuwsbrief van deze week staat op Fragmenten, zowel online als PDF download.
De Open Trends nieuwsbronnen pagina is ook weer online. De Open Trends nieuwsbronnen zijn te lezen via de Google Reader pagina.

Unfortunately it appears that the webserver for both OpenSourceLearning and Ruminations on the Digital Realm was hacked. The frontpage of Ruminations was already defaced and I found various suspicious files in multiple directories.

For now both domains redirect to this Dutch website (which is mine also). It is hosted on another server and this one seems to be -at least for now- secure.

2 comments to Problemen met OpenSourceLearning en Ruminations

 • Martin

  Dag Jan,

  Spijtig om te lezen wat er gebeurd is. Toch altijd weer jammer dat mensen niet met hun handen van andermans zaken af kunnen blijven dat uiteindelijk tot geen enkel ander doel dan ergernis leidt…

  Good Luck!

  • Jan Stedehouder

   Bedankt Martin, het is inderdaad een vervelende realiteit. Onoverkomelijk is het probleem gelukkig niet,het is nu meer de vraag geweest of ik persoonlijk nog wel zin heb om de twee sites weer in de lucht te brengen. Per slot van rekening is het internet ook een vluchtige wereld 😉

Fragmenten

"Fragmenten" is mijn persoonlijke website, de plek waar ik schrijf over de projecten en thema's waar ik bij betrokken ben, de boeken waar ik aan werk. In mijn leven probeer ik vast te houden aan wat in Psalmen 34:12 staat: "Wie is de man die lust heeft in het leven, die genoeg dagen liefheeft om het goede te zien?". Of het nu gaat om open ICT, digitale geletterdheid, interculturalisatie, of geloof en spiritualiteit, ik wil er mee bezig zijn om het goede te zien. Dat vereist soms, vaak wellicht, een scherp doordringen tot de kern van de zaak, een kritische beschouwing, het wegblazen van stof en slingers.