Hypeocratie

Uitgesteld

Een blanke, in een gekleurde wereld

Uitgesteld

forum, lezersnetwerk, feeds en downloads

Tot dit voorjaar was OpenSourceLearning mijn belangrijkste webstek met artikelen, columns, downloads en (voor een deel van de tijd) een forum. Het was ook eigenlijk de bedoeling om via OpenSourceLearning multimediaal lesmateriaal rond ‘open’ te ontwikkelen. Na een forse hack van de website en wat heroriëntatie op wat ik nu eigenlijk wil gaan doen besloot ik de oude site uit de lucht te houden. Het is nog wel de bedoeling de content op de één of andere manier weer beschikbaar te stellen. De Wayback Machine heeft nog artikelen tot en met 31 juli 2008. In augustus 2010 verschijnt het boek Open Barrières, wat een bundel moet worden van mijn columns over de afgelopen jaren aangevuld met nieuwe artikelen.

Van het multimediaal lesmateriaal is het helaas nog niet gekomen (maar het blijft op de lijst staan) van het schrijven van boeken des te meer. De lezers van de Basiscursus Ubuntu en Probleemloos overstappen op Linux worden naar OpenSourceLearning verwezen voor het stellen van vragen. Het is dus noodzakelijk dat ze met hun vragen ergens terecht kunnen. En dat kan nu ook weer.

Sinds gisteren heeft deze website een nieuw forum. Het forum is beperkt van opzet en voor het plaatsen van berichten is aanmelding vereist. Op deze manier hoop ik de hoeveelheid spamberichten binnen acceptabele proporties te houden. De aanmelding is gekoppeld aan het lezersnetwerk. Ook dat is beperkt van opzet, met minimale gegevens. Die gegevens gebruik ik uitsluitend voor het versturen van een berichtje dat een nieuw boek is verschenen.

De sectie Downloads is al een tijdje beschikbaar met een beperkte collectie bestanden. Het is de bedoeling de oude downloads (vooral presentaties over Ubuntu en open source) weer online te plaatsen.

Fragmenten blijft mijn persoonlijke webstek en er zullen ongetwijfeld ook artikelen verschijnen met onderwerpen die niet voor iedereen even interessant zijn. Ik hou daar rekening mee door ze onder te brengen in herkenbare categorieën. Dan mag je er met RSS-feeds zelf kiezen welke krenten je in de pap wilt hebben. Er is één algemene feed.

Alle commentaren bij berichten worden gemodereerd, ook weer voor het afvangen van spam. Ik geef veel ruimte voor een stevige discussie en trek niet snel een streep in het zand. Ik geloof echter ook sterk in respect en waardigheid. Scheldpartijen, discriminerende opmerkingen en persoonlijke aanvallen zijn daarmee niet te vereenzelvigen. Voel je vrij om daarvoor een eigen webstek in te richten.

Voor wie op de hoogte wil blijven van wat er gaande is in het open domein kan ik mijn Google Reader pagina aanraden. Ik hou dagelijks een stevige collectie feeds in de gaten en geselecteerde berichten komen op die pagina terecht. Met behulp van Reader2Twitter wordt de selectie ook doorgestuurd naar mijn Twitteraccount , voorzien van het label ‘#opentrends selection’. Toch maar een stukje disclaimer: het gegeven dat ik berichten selecteer wil niet zeggen dat ik het eens ben met de inhoud ervan.

Update: Met ingang van 16 juli 2010 verschijnen de #opentrends berichten op een Blogger-pagina.

Reageren is niet meer mogelijk..

Fragmenten

"Fragmenten" is mijn persoonlijke website, de plek waar ik schrijf over de projecten en thema's waar ik bij betrokken ben, de boeken waar ik aan werk. In mijn leven probeer ik vast te houden aan wat in Psalmen 34:12 staat: "Wie is de man die lust heeft in het leven, die genoeg dagen liefheeft om het goede te zien?". Of het nu gaat om open ICT, digitale geletterdheid, interculturalisatie, of geloof en spiritualiteit, ik wil er mee bezig zijn om het goede te zien. Dat vereist soms, vaak wellicht, een scherp doordringen tot de kern van de zaak, een kritische beschouwing, het wegblazen van stof en slingers.