Hypeocratie

Uitgesteld

Een blanke, in een gekleurde wereld

Uitgesteld

Samenwerken aan Unlocking education via Pleio

Ik noem de campagne ‘Unlocking education, for growth without limits‘ -in goed Nederlands 😉 – een ‘accidental campaign’. Het is een beetje uit de hand gelopen na de eerste column en open brief aan de Tweede Kamer. Dat had een groot voordeel, want we konden zo snel een aantal slagen maken. Google Docs heeft goede diensten gedaan, onder andere voor het schrijven van een campagneplan of het crowdsourcen van vragen voor de minister van Onderwijs. De FSFE heeft een internationale campagnepagina in de lucht gebracht. Maar naarmate het werk gaat oplopen en over meer sporen doorgaat is het nodig gebleken een centrale werkplek in te richten. En dat is Pleio geworden.

Jan Verlaan heeft een groep op Pleio geopend: Campagne Open Onderwijstoegang. Het is een open groep, zodat makkelijk meegekeken kan worden naar de voortgang van de campagne, de stukken die worden verzameld en waar je kan aangeven welke klus je voor je rekening wilt nemen. Voel je dus vrij om je aan te melden en actief mee te helpen bij onze inzet om open standaarden verplicht te krijgen voor de publieke sector in Nederland.

Dan heb ik gelijk een eerste klus: we hebben nog steeds geen goed logo voor de campagne en daar mag wel verandering in komen. 😉

1 comment to Samenwerken aan Unlocking education via Pleio

  • Jan Verlaan

    Ha Jan,

    een logo is onderweg. Ik heb toestemming aan de tekenaar gevraagd voor gebruik. Zij stond positief en vraagt nu haar klant welke de tekening in gebruik heeft, of wij deze mogen gebruiken in een iets gewijzigde vorm.

Fragmenten

"Fragmenten" is mijn persoonlijke website, de plek waar ik schrijf over de projecten en thema's waar ik bij betrokken ben, de boeken waar ik aan werk. In mijn leven probeer ik vast te houden aan wat in Psalmen 34:12 staat: "Wie is de man die lust heeft in het leven, die genoeg dagen liefheeft om het goede te zien?". Of het nu gaat om open ICT, digitale geletterdheid, interculturalisatie, of geloof en spiritualiteit, ik wil er mee bezig zijn om het goede te zien. Dat vereist soms, vaak wellicht, een scherp doordringen tot de kern van de zaak, een kritische beschouwing, het wegblazen van stof en slingers.