Hypeocratie

Uitgesteld

Een blanke, in een gekleurde wereld

Uitgesteld

Basiscursus Ubuntu 12.04 verschenen, win een van de vijf gratis workshops

Gisteren gleden de eerste exemplaren van de nieuwe Basiscurusus Ubuntu door de brievenbus. Dit is al weer de derde uitgave van de Basiscursus Ubuntu. Deze editie is bedoeld voor mensen die met Ubuntu 12.04 of de recent uitgekomen Ubuntu 12.10 aan de slag willen. Ik wil maar gelijk beginnen met het bedanken van mijn co-schrijver, Gijs van der Poel. Gijs en ik schreven eerder Probleemloos overstappen op Linux en hij was een waardevolle ondersteuning voor Frits de Jong en mijzelf bij het werken aan de vorige editie van de Basiscursus Ubuntu. Natuurlijk ook een bedankje voor het team bij SDU/Academic Service (Marcel Roozeboom, Judith Ruijgrok, Ron Heijer en Sjef Nix) en de begeleiding die zij op verschillende momenten hebben gegeven. En, nooit te vergeten, de ondersteuning die Nel van der Poel en Agnes Stedehouder op de achtergrond hebben gegeven. Agnes vraagt zich iedere keer af of ik wel weer een boek moet schrijven, en ze is dankbaar dat het opnieuw achter de rug is. 😉 Ter gelegenheid van de vrijgave van het nieuwe boek schrijf ik een wedstrijd uit. Je kunt een van de vijf gratis workshops “Beginnen met Ubuntu 12.04/12.10” winnen. Wat moet je daarvoor doen?

Ik wil graag wat extra aandacht genereren voor Ubuntu als goed alternatief voor Windows (XP/Vista/7/8) en dat verhaal op het netvlies brengen van mensen die nog niet eerder met Ubuntu hebben gewerkt. De opdracht is nu: ontwerp een leuke, interessante, prikkelende, enthousiasmerende lokale campagne waarmee je Ubuntu promoot op een school, in een vereniging, in een buurthuis, in een verzorgingshuis, op de volkstuinvereniging, maakt niet uit, voer het uit en maak daar foto’s of -beter- een filmpje van. Zet het filmpje op Youtube en stuur het linkje naar me op (voor adres). Als de nieuwe Basiscursus Ubuntu 12.04 en verder dan ook nog in beeld verschijnt, tja… dat is bonuspunten :-). De filmpjes komen op deze site en de beste vijf inzenders krijgen een gratis workshop. Wel een kanttekening: als de filmpjes onder de maat zijn (en ik mag dat bepalen) gaat het feest niet door, want het doel moet zijn een superpresentatie van Ubuntu als goed alternatief. Quality rules!

Voor de workshop zelf moet je rekening houden met het volgende:

  • Doelgroep: personen die nu met Windows werken en nu echt met Ubuntu aan slag willen (dus echte beginners);
  • Minimale omvang 10 deelnemers, maximale omvang 15 deelnemers;
  • Je moet zelf zorgen voor een geschikte ruimte en bijbehorende voorzieningen.
  • De omvang van de workshop is ongeveer 2,5 uur.

Succes met het uitwerken van de campagne en het filmen!

Reageren is niet meer mogelijk..

Fragmenten

"Fragmenten" is mijn persoonlijke website, de plek waar ik schrijf over de projecten en thema's waar ik bij betrokken ben, de boeken waar ik aan werk. In mijn leven probeer ik vast te houden aan wat in Psalmen 34:12 staat: "Wie is de man die lust heeft in het leven, die genoeg dagen liefheeft om het goede te zien?". Of het nu gaat om open ICT, digitale geletterdheid, interculturalisatie, of geloof en spiritualiteit, ik wil er mee bezig zijn om het goede te zien. Dat vereist soms, vaak wellicht, een scherp doordringen tot de kern van de zaak, een kritische beschouwing, het wegblazen van stof en slingers.