Hypeocratie

Uitgesteld

Een blanke, in een gekleurde wereld

Uitgesteld

Nomineer Magister voor de Webrazzie 2012

Ja ja, ik weet het. Ik zou even afstand nemen van het hele gedoe, maar dit was een te mooie kans om te laten liggen. We kunnen websites aanmelden voor de Webrazzie 2012, een ‘prijs’ voor websites die niet toegankelijk genoeg zijn. Over de ‘toegankelijkheid’ van Magister hebben we vorig jaar en begin dit jaar meer dan voldoende te schrijven. Bottom line: online schoolomgevingen die in Magister zijn gebouwd zijn niet of beperkt toegankelijk als je geen Windows of Mac OS X gebruikt en zijn een ramp voor leerlingen met visuele en motorische beperkingen. De oplossing is simpel (al vertikt Schoolmaster om die toe te passen): maak gebruik van open standaarden en de Webrichtlijnen bij het inrichten van je online schoolomgeving.

Om die reden is Schoolmaster genomineerd voor de Webrazzie 2012. Ondersteun de nominatie en geef even aan hoe belangrijk je het vindt dat dit probleem wordt aangepakt.  Waarom de site van Schoolmaster nomineren? Het is wat lastig om elke Magistersite op de nominatie te plaatsen, maar door de site van Schoolmaster  te nomineren geven we een krachtig signaal af. En hoe meer nominaties, hoe beter.

Reageren is niet meer mogelijk..

Fragmenten

"Fragmenten" is mijn persoonlijke website, de plek waar ik schrijf over de projecten en thema's waar ik bij betrokken ben, de boeken waar ik aan werk. In mijn leven probeer ik vast te houden aan wat in Psalmen 34:12 staat: "Wie is de man die lust heeft in het leven, die genoeg dagen liefheeft om het goede te zien?". Of het nu gaat om open ICT, digitale geletterdheid, interculturalisatie, of geloof en spiritualiteit, ik wil er mee bezig zijn om het goede te zien. Dat vereist soms, vaak wellicht, een scherp doordringen tot de kern van de zaak, een kritische beschouwing, het wegblazen van stof en slingers.