Hypeocratie

Uitgesteld

Een blanke, in een gekleurde wereld

Uitgesteld

Schrijfpauze

Het werk aan het boek Hypeocratie ligt inmiddels twee maanden stil. De belangrijkste reden is toch wel dat we een gezinsuitbreiding hebben gehad. Het is bijzonder nu vader te zijn van een zestienjarige dochter. Zo liep ik recentelijk met haar in Rotterdam, winkel in winkel uit, op zoek naar de juiste extensions voor de gewenste vlechten. Gezien mijn normale kapsel is dit niet iets waar ik tot voor kort vaak mee bezig was.

Een andere reden is dat ik mentaal behoorlijk ben opgeslokt door een nieuw project op het werk. Mijn werkgever staat op het punt nieuwe Windows 8-bakken uit te rollen. Binnen het project ben ik bezig met de planning, training en communicatie. Jawel, deze open source enthousiasteling werkt aan een XP naar Windows 8-migratie. Vreemd genoeg, of misschien juist niet, is het aan de gebruikerskant een bijna even grote stap om naar Windows 8 en Office 2013 over te stappen als naar een open source desktop met LibreOffice. Alles wat ik weet over open source desktopmigraties komt ook in dit project voorbij. Ik vermaak me goed en ben vrijwel voortdurend bezig met het schrijven van nieuwe materialen. Met dank aan Scribus, GIMP en Inkscape.

Mijn schrijfpauze zit er gelukkig ook weer bijna op. Het verzamelen en lezen van nieuwe materialen is gewoon doorgegaan. Mijn ideeën over digitale geletterdheid zijn verder gerijpt. Binnenkort zal ik weer een stukje journalistiek werk oppakken op basis van het research voor Hypeocratie. Dat brengt het schrijfwerk terug in de wereld van deadlines met de bijbehorende tijdsdruk, de noodzaak om compact, snel en volledig te schrijven. Mijn ervaring is dat dit een goed effect heeft op andere schrijfprojecten waar ik mee bezig ben.

De komende maanden verschijnen verder beleidsstukken over de open overheid, digitalisering en het onderwijs et cetera. Ik wil dat niet voorbij laten gaan en vanuit de gecombineerde insteek van ‘open’ en digitale geletterdheid mijn licht over laten schijnen. En zo nodig de Tweede Kamer bestoken :-).

1 comment to Schrijfpauze

Fragmenten

"Fragmenten" is mijn persoonlijke website, de plek waar ik schrijf over de projecten en thema's waar ik bij betrokken ben, de boeken waar ik aan werk. In mijn leven probeer ik vast te houden aan wat in Psalmen 34:12 staat: "Wie is de man die lust heeft in het leven, die genoeg dagen liefheeft om het goede te zien?". Of het nu gaat om open ICT, digitale geletterdheid, interculturalisatie, of geloof en spiritualiteit, ik wil er mee bezig zijn om het goede te zien. Dat vereist soms, vaak wellicht, een scherp doordringen tot de kern van de zaak, een kritische beschouwing, het wegblazen van stof en slingers.