Hypeocratie

Uitgesteld

Een blanke, in een gekleurde wereld

Uitgesteld

Nieuwe auteurs voor de Basiscursus Scribus, Inkscape en GIMP

De oproep voor nieuwe auteurs voor de geplande Basiscursus Scribus, Inkscape en GIMP leverde al snel goede kandidaten op.  De nieuwe schrijvers zijn Kirsten Roth (voor Inkscape), Paul Matthijsse (voor GIMP) en Just Vecht (voor Scribus). Zij gaan de komende maanden hard aan het werk om de oorspronkelijke opzet uit te werken tot een boek waar zij trots op kunnen zijn. Het moet hun boek worden.

Ik heb er voor gekozen om geen formele rol te vervullen bij de totstandkoming van het boek. Uiteraard help ik Kirsten, Paul en Just door mijn ervaringen met hen te delen en desgewenst met hen inhoudelijk te sparren. In de loop der jaren ben ik in genoeg valkuilen gestapt rond het schrijven van boeken ;-). 

Het is super dat ‘ons’ open source wereldje nu drie nieuwe schrijvers er bij krijgt. Net als de uitgever ‘voelen’ we dat de tijd rijp is voor een boek over open source programma’s voor DTP, design en fotobewerking. Het boek ligt in juni 2014 in de boekhandel en het zou mooi zijn als de verkoopcijfers straks door het plafond gaan. Mijns inziens ligt er een potentieel voor drie afzonderlijke, meer diepergravende publicaties met een hele sterke positie tegenover het Adobe CS-wereldje. Maar de markt is de werkelijke scheidsrechter voor dat potentieel. Dus… wil je meer en betere boeken over open source applicaties, kopen straks dat boek!

En Kirsten, Paul en Just wens ik natuurlijk veel plezier bij het schrijven van de nieuwe Basiscursus.

Reageren is niet meer mogelijk..

Fragmenten

"Fragmenten" is mijn persoonlijke website, de plek waar ik schrijf over de projecten en thema's waar ik bij betrokken ben, de boeken waar ik aan werk. In mijn leven probeer ik vast te houden aan wat in Psalmen 34:12 staat: "Wie is de man die lust heeft in het leven, die genoeg dagen liefheeft om het goede te zien?". Of het nu gaat om open ICT, digitale geletterdheid, interculturalisatie, of geloof en spiritualiteit, ik wil er mee bezig zijn om het goede te zien. Dat vereist soms, vaak wellicht, een scherp doordringen tot de kern van de zaak, een kritische beschouwing, het wegblazen van stof en slingers.