Hypeocratie

Uitgesteld

Een blanke, in een gekleurde wereld

Uitgesteld

OpenSourceLearning

Welkom!

Dit is een speciale pagina voor bezoekers die via de url opensourcelearning.info op de site terecht komen.

OpenSourceLearning was mijn belangrijkste Nederlandstalige webstek sinds 2006. In het voorjaar 2010 ging het daar mis mee. Sindsdien ben ik mij aan het oriënteren hoe ik verder wil gaan met mijn schrijfactiviteiten, met mijn activiteiten rond ‘open’. De oude site opensourcelearning.info komt in ieder geval niet meer in de lucht. Het is nog wel de bedoeling de content op de één of andere manier weer beschikbaar te stellen. De Wayback Machine heeft nog artikelen tot en met 31 juli 2008. In 2011 verschijnt het boek Open Barrières, wat een bundel moet worden van mijn columns over de afgelopen jaren aangevuld met nieuwe artikelen.

Misschien was het ook langzamerhand wel tijd onder ‘eigen naam’ verder te gaan.

Lezers en kopers van mijn boeken kunnen voor hun vragen terecht in het forum. Gezien het gedoe met spam is het helaas wel nodig om even te registreren. Het voordeel is dat u dan gelijk deelnemer bent van het lezersnetwerk. De hoeveelheid informatie die u achter moet laten is minimaal, wat u achter wilt laten is verder aan uzelf. Ik zal het lezersnetwerk niet bombarderen met e-mailtjes en slechts een berichtje sturen als een nieuw boek is uitgekomen. Indien u op de hoogte wilt blijven van nieuwe artikelen dan kan ik de RSS-feed aanraden.

Update 27 maart 2011:

Het archief van de oorspronkelijke site is volledig overgezet naar Fragmenten, in een eigen categorie. De migratie van een Joomla-database naar WordPress is, dankzij een handige plugin, niet ingewikkeld, maar is niet 100%. Zo zien jullie de verwijzingen naar afbeeldingen in de artikelen staan, maar die verwijzen helaas nergens meer naar toe. De tekst is van de oorspronkelijke artikelen is hiermee wel weer volledig beschikbaar.

Fragmenten

"Fragmenten" is mijn persoonlijke website, de plek waar ik schrijf over de projecten en thema's waar ik bij betrokken ben, de boeken waar ik aan werk. In mijn leven probeer ik vast te houden aan wat in Psalmen 34:12 staat: "Wie is de man die lust heeft in het leven, die genoeg dagen liefheeft om het goede te zien?". Of het nu gaat om open ICT, digitale geletterdheid, interculturalisatie, of geloof en spiritualiteit, ik wil er mee bezig zijn om het goede te zien. Dat vereist soms, vaak wellicht, een scherp doordringen tot de kern van de zaak, een kritische beschouwing, het wegblazen van stof en slingers.